راهنمای کاربرد ردیاب ها در بررسی نشت و فرار آب از مخزن و تکیه گاه های سد
یکی از مسایل مهم در مورد سدها، بررسی آب بندی سازندهای موجود در مخزن و تکیه گاه ها قبل از احداث سد و پس از آب گیری مخزن (در صورت وجود نشت و فرار آب قابل توجه) می باشد. معمولا قسمت عمده فرار آب، در سدهای مناطق کارستی و از طریق چشمه های طبیعی که قبل از آب گیری سد وجود داشته اند صورت می گیرد به این ترتیب که بده این چشمه ها در اثر فرار آب از مخزن به طور ناگهانی افزایش می یابد.
در مورد دیگر سازندهای سخت و غیرکارستی (به استثنای سنگ های ولکانیکی مانند بازالت ها)، لازم به ذکر است که این قبیل سازندها عمدتا تراوایی بسیار ناچیزی داشته و یا اینکه اگر در اثر فرایندهای تکتونیکی به طور محدودی دارای تراوایی شوند به دلیل عدم امکان انحلال و توسعه زون های تراوا، جریان آب در آنها به صورت افشان می باشد و بنابراین در مورد این قبیل سازندها نگرانی خاصی به منظور آب بندی سدها وجود ندارد. در بعضی از مناطق بازالت ها رفتار هیدروژئولوژیکی شبیه سازندهای کارستی با جریان مجرایی را از خود نشان می دهند که می توانند همانند سازندهای کارستی مخاطراتی را در آب بندی سدها به وجود آورند.
هدف:
با توجه به اهمیت مطالعه سازندهای کارستی در بررسی مساله آب بندی سدها و همچنین گسترش قابل توجه این سازندها با ذخایر آبی مناسب در کشور و توسعه فعالیت های سدسازی در آنها، هدف از تهیه این راهنما بررسی خصوصیات هیدروژئولوژیکی سازندهای کارستی و ارائه راهنمای چگونگی کاربرد مطالعات زمین شناسی، هیدروژئولوژی، بررسی های اکتشافی و نهایتا مطالعات ردیابی در تعیین پتانسیل آب بندی این سازندها در قبل از احداث سدها و پس از آب گیری مخازن می باشد.
دامنه کاربرد:
این راهنما توسط کارشناسان و مشاوران مرتبط با پروژه های سدسازی و سایر پروژه های مرتبط از قبیل تونل ها و کانال های انتقال آب به ویژه در مناطق کارستی قابل استفاده می باشد.
دانلود راهنمای کاربرد ردیاب ها در بررسی نشت و فرار آب از مخزن و تکیه گاه های سد
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)