کاربرد روش های ژئوفیزیکی در شناسایی ذخائر آب زیرزمینی کم عمق و عمیق - روش الکترومغناطیس :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

کاربرد روش های ژئوفیزیکی در شناسایی ذخائر آب زیرزمینی کم عمق و عمیق - روش الکترومغناطیس

روش الکترومغناطیس

روش های الکترومغناطیس نیز مانند سایر روش های ژئوفیزیکی نیازمند  یکی از انواع چشمه می باشند.
چشمه های طبیعی
چشمه های مصنوعی
در روش های الکترومغناطیس یک موج الکترومغناطیس به داخل زمین ارسال می گردد. در اثر برخورد با آنومالی های زیر سطحی با خواص متفاوت الکتریکی میدان مغناطیسی ثانویه در سطح زمین ایجاد می شود. با اندازه گیری میدان مغناطیسی ثانویه و در دست داشتن اطلاعات مرتبط با میدان اولیه می توان به بررسی خواص الکتریکی آنومالی های زیر سطحی پرداخت. این اساس کار تمامی روش های الکترومغناطیسی بجز GPR می باشد. در روش مذکور اساس کار ارسال موج الکترومغناطیس به داخل زمین و در ادامه دریافت بازتاب این امواج در سطح می باشد.
روش های الکترومغناطیس با توجه به محدوده فرکانسی گسترده و توانایی پوشش محدوده عمقی وسیع دارای بیشترین تنوع در تعداد دستگاه و نوع روش می باشند. اما بطور کلی می توان روش های الکترومغناطیسی را به دو دسته Time Domain) TD) و  Frequency Domain) FD) تقسیم بندی می گردند.
روش های الکترومغناطیسی بسته به محدوده فرکانسی مورد استفاده به روش های مختلفی تقسیم بندی می شوندکه بارزترین آن ها MT،  VLF، GPR و NMR می باشد.

دسته بندی روش های الکترومغناطیسی بر اساس فرکانس مورد استفاده از این روش ها

با توجه به کاربرد روش GPR در شناسایی نواحی نزدیک به سطح اندکی به بحث بر روی این روش پرداخته خواهد شد. این روش یکی دیگر از روش های الکترومغناطیسی به حساب می آید که در محدوده فرکانس های بالا مورد استفاده قرار می گیرد. فرکانس بالای امواج الکترومغناطیس در روش GPR منتج به تفکیک جانبی نسبتاً بالای این روش و عمق محدود این روش برای مطالعات زیرسطحی می گردد. عمق نفوذ موثر این روش با توجه به مقدار مقاومت ویژه و فرکانس متغیر است و قدرت تفکیک این روش مانند تمامی روش های ژئوفیزیکی با گسترش به سمت عمق کاهش می یابد.
قدرت تفکیک جانبی برای روش GPR به فاصله پرتوهای ارسالی و دریافتی و بازه زمانی برداشت مرتبط می باشد. قدرت تفکیک عمودی تقریباً برابر با ¼ طول موج برای فرکانس غالب سیگنال ورودی می باشد.

روش رادار نفوذی (GPR)

کلیات روش GPR و بخش های مختلف این تجهیزات

نمودار تغییرات عمق نفوذ بر حسب فرکانس مورد استفاده، B. J. Moorman

عمق پوسته برابر با عکس رابطه تضعیف می باشد.





نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی


درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين


بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت مهندسی آب بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

W3Schools


اطلاعات سايت

  • behzadsarhadi@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: SubBasin
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools