رویکرد مدیریت آب به شکل مدیریت حوضه‌ای :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

عضويت در خبرنامه ايـميـل پايگاه بيسيــن - عضويت پس از کليک بر روي لينک فعال سازي که براي شما ارسال خواهد شد تکميل مي شود




رویکرد مدیریت آب به شکل مدیریت حوضه‌ای


انسان در زمینه آب، طبیعت و محیط زیست به گونه ای رفتار کرده که به‌جای استفاده از منابع طبیعت از خود طبیعت بهره‌گیری کرده است. قائم‌مقام وزیر نیرو گفت: رویکرد وزارت نیرو در مدیریت آب کشور ایجاد مدیریت به‌هم پیوسته حوضه‌ای است و نگاه استانی در این زمینه مخرب خواهد بود.

مهندس "ستار محمودی" امروز (چهارشنبه) در پانزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران که با مشارکت شرکت آب منطقه ای قزوین در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار داشت: امروز مباحث مربوط به آب و هیدرولیک از مهم‌ترین موضوعات روز جامعه بوده و اصولاً علوم آب و هیدرولیک برای کمک و بهره‌گیری بهتر از منابع آبی در خدمت بشر قرار گرفته است.

وی ادامه داد: امروز مجموعه مدیریتی دولت به دنبال مدیریت مشارکتی در سازه‌ها بوده و به طبع آن وزارت نیرو به دنبال مشارکت مستقیم مردم در زمینه‌های مختلف مباحث مربوط به استفاده بهینه از منابع آبی است.

وی یادآور شد: وزارت نیرو نیز راهکارهایی را در این زمینه پیاده سازی و اجرایی نموده است.

قائم‌مقام وزیر نیرو عنوان داشت: با پیشرفت تکنولوژی و دسترسی به ابزار جدید و بروز، مدیریت کلان کشور در زمینه‌های مختلف به پیشرفت‌های قابل توجه ای دست یافته است، ولی در زمینه آب، طبیعت و محیط زیست به گونه ای رفتار کرده که به‌جای استفاده از منابع تجدیدشونده طبیعت از خود طبیعت بهره‌گیری کرده است.

وی ادامه داد: هم اکنون نیز انسان شاهد آثار و عکس‌العمل‌های طبیعت در قبال این نوع رفتار است که از جمله آن می‌توان به خشک شدن تالاب‌ها و کاهش سفره‌های آب زیرزمینی و به طبع آن فرونشست اشاره نمود.

محمودی در خصوص پساب حاصل از واحدهای تولیدی یادآور شد: این پساب باید با استفاده از راهکارهای اصولی و عملی تصفیه و سپس جهت تعادل سفره‌های زیرزمینی به چرخه آبی طبیعت بازگردانده شود.

وی پیامدهای حاصل از برداشت بی رویه از منابع آبی را افزایش میزان آلاینده‌ها و کاهش کیفیت منابع آبی برشمرد و در ادامه با اشاره به آمار 48 ساله یادآور شدند: بر اساس آمار و اطلاعات بلند مدت میزان آب تجدید شونده 130 میلیارد متر مکعب بوده که در شش سال اخیر این میزان بدلیل برداشت‌های بی رویه به  90 میلیارد متر مکعب رسیده است.

وی ادامه داد: این موضوع خود سبب ایجاد ناپایداری در منابع آبی می‌شود و این کنفرانس و همایش‌های مربوطه فرصت بسیار خوبی جهت هم فکری در راستای حفظ و صیانت از این منبع خدادادی خواهد بود.

مهندس محمودی در ادامه با اشاره به اهمیت بخش آب که یکی از چهار اولویت اصلی دولت در بودجه سال آینده به‌شمار می‌آید، عنوان داشتند: جلسات شورای عالی آب در سه دوره گذشته دولت فقط 8 جلسه بوده است، حال آنکه فقط در دولت یازدهم 20 جلسه شورای عالی آب با حضور رییس‌جمهوری تشکیل شده و این خود نشان دهنده اهمیت موضوع آب و محیط زیست در دولت است.

وی در خاتمه به بیان این موضوع که تغییر سیاست‌های شرکت‌های آب منطقه‌ای از حوضه‌ای به استانی اشتباه بوده است، اشاره داشت: در حال حاضر رویکرد وزارت نیرو ایجاد مدیریت حوضه‌ای است.

در پایان این مراسم مهندس محمودی ضمن افتتاح نمایشگاه جانبی پانزدهمین کنفرانس هیدرولیک از غرفه شرکت آب منطقه‌ای قزوین و اقدامات صورت گرفته بازدید کرد.












نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين
سایت مهندسی آب

بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

اطلاعات سايت

  • www.Basin.ir@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: Basin_Ir_bot
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools

W3Schools