بررسی تغییرات سطح آب زیرزمینی و حجم مخزن آبخوان های کشور - بخش اول
موقعیت حوضه های آبریز و آبخوان ها در کشور
مقدمه
آب زیرزمینی به عنوان یک منبع مهم واستراتژیک برای تامین مصارف شرب و بهداشت، کشاورزی وصنعت همواره مورد توجه بوده واز دیر باز مورد بهره برداری قرارمی گرفته است. این منبع در مقابل تغییرات اقلیم پایداربوده و با توجه به حجم ذخیره خود می تواند در درازمدت پاسخگوی نیازها باشد و از این دیدگاه نیز دارای اهمیت بسزایی است.
آمار و اطلاعات موجود درطول نیم قرن اخیرنشان می دهد که باتوسعه صنعت وتکنولوژی مرتبط با حفاری و پمپاژ چاهها، بهره برداری از این منبع گسترش یافته و بدلیل افزایش جمعیت ونیاز روز افزون به آب، برداشت ها نسبت به تغذیه بیشتر و بیشتر شده و این روند به تدریج سبب افت سطح ایستابی آب زیرزمینی، کاهش حجم مخزن و بهم خوردن تعادل در بیلان منابع آب آبخوان های کشور شده است.
تغییرات در وضعیت کمی آبخوان ها از طریق اندازه گیری سیستماتیک سطح ایستابی آب زیرزمینی در چاههای مشاهده ای و بررسی و تجزیه و تحلیل آنها صورت می گیرد.
گزارش حاضر حاصل حفرواندازه گیری بیش از13000 چاه مشاهده ای واندازه گیری تغییرات سطح آب زیرزمینی و حجم مخزن آبخوان ها درطول زمان وبا توجه به آمار و اطلاعات موجود (در دوره آماری مختلف) می باشد که نسخه کامل آن به همراه نمودارهای مربوط به هرآبخوان در سایت شرکت مدیریت منابع آب بازتاب داده شده است.
افزون بر بررسی تغییرات کمی آب زیرزمینی آبخوان ها، در این گزارش تغییرات مذکور بصورت آماری درحوضه ها، زیرحوضه های آبریز، استان هاو نهایتا کشور مورد بررسی قرارگرفته که نتایج بصورت جداول و نمودارها ارایه می گردد.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
ممنوم از وبسایت علمی خوبتون. واقعا ادم وقتی وارد سایتتون میشه هیجان زده میشه. عالیه
فقط یکم به گرافیک وبسایتتون برسین و منظم ترش کنین خیلی خوب میشه
ممنونم. گرافیک منظورتون چی هست؟