بارندگی 6 استان همچنان کمتر از متوسط بلندمدت :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

بارندگی 6 استان همچنان کمتر از متوسط بلندمدت

سیستان و بلوچستان در صدر فهرست افت بارش‌ها

به‌رغم ثبت رقم‌های امیدوارکننده بارش در سال آبی جاری (ابتدای مهرماه تاکنون)، 6 استان اردبیل، هرمزگان، یزد، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان همچنان بارشی کمتر از متوسط 50 سال گذشته را دارا هستند.

"فراز رابعی" مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران در این باره افزود: از بین استان‌های کشور، بیشترین افت بارندگی نسبت به بلندمدت مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده که نسبت به متوسط نیم قرن اخیر معادل 22 درصد کاهش یافته است؛ با این حال، این استان در سال آبی جاری یکی از بهترین سال‌های خود را سپری می‌کند.

وی ادامه داد: میانگین بارندگی در 25 استان کشور از اول مهرماه تاکنون، بالاتر از متوسط 50 سال گذشته طی مدت مشابه بوده و استان ایلام بیشترین افزایش میزان بارندگی نسبت به متوسط درازمدت و معادل 114.7 درصد را دارا بوده است.

رابعی درخصوص میزان بارش در شش حوضه آبریز اصلی کشور اظهار کرد: متوسط بارندگی در حوضه آبریز مرزی شرق کمتر از نرمال بوده و کاهشی معادل 8 درصد نسبت به میانگین نیم قرن گذشته را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران با اشاره به آمار ثبت شده در ایستگاه‌های مبنای وزارت نیرو، میزان بارش تجمعی کشور در سال آبی جاری را معادل 200.9 میلی‌متر عنوان کرد و گفت: متوسط بارش کشور در مدت مشابه سال گذشته معادل 90 میلی‌متر و متوسط بلندمدت آن معادل 161.9 میلی‌متر بوده است.

رابعی افزود: از مجموعه 104 ایستگاه مبنای باران سنجی تحت عملکرد وزارت نیرو، بیشترین میزان بارش ثبت شده از ابتدای سال آبی جاری تا 20 اسفند، مربوط به ایستگاه چلگرد استان چهارمحال و بختیاری معادل 1346.8 میلی‌متر و کمترین آن مربوط به ایستگاه امور آب سیستان معادل 22 میلی‌متر است.

وی بیشترین تاثیر جبهه بارشی در افزایش مقدار بارندگی طی یک هفته گذشته را مربوط به حوضه آبریز تالش مرداب انزلی و معادل 33 میلی‌متر عنوان کرد و گفت: این جبهه بارشی سبب افزایش متوسط میزان بارندگی در حوضه مرزی غرب از 695 میلی‌متر در تاریخ 13 اسفند به 728 میلی‌متر در تاریخ 20 اسفند شده است. همچنین جبهه بارشی ظهوریافته طی یک هفته گذشته سبب افزایش شش میلی‌متری متوسط بارندگی کشور شده است.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران تصریح کرد: میانگین بارندگی استان تهران در همین مدت، معادل 224.5 میلی‌متر بوده که نسبت به متوسط 50 سال گذشته، 33 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی یادآور شد: بر اساس ظهور جبهه بارشی طی یک هفته گذشته، میانگین بارندگی استان تهران معادل 0.7 میلی‌متر افزایش یافته است.





نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی


درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين


بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت مهندسی آب بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

W3Schools


اطلاعات سايت

  • behzadsarhadi@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: SubBasin
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools