احداث سد به بهانه احتمال وقوع سیل منطقی نیست :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

احداث سد به بهانه احتمال وقوع سیل منطقی نیست

برنامه‌های توسعه‌ای با طبیعت سازگار نبود. دوباره جاه‌طلبانه تصمیم نگیریم

عضو شورای راهبردی اندیشکده تدبیر آب ایران گفت: سدهایی که چندین سال خالی بود، پر شدند و تا حدی آب ذخیره شد، همچنین مقداری از آب‌ها به خاک نفوذ کرده و ذخایر آب زیرزمینی بهتر شده است اما همه اینها بستگی دارد که ما چقدر از این نعمت بتوانیم استفاده کنیم. ممکن است دوباره فراموش کنیم برنامه سازگاری با کم آبی بسیار مهم است و دوباره دست به برخی برنامه‌های جاه طلبانه و بلندپروازانه بزنیم که امکان ادامه نداشته و فقط هزینه‌ها را روی دست‌مان بگذارد.


انوش نوری اسفندیاری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره تاثیر سیلاب اخیر بر افزایش ذخایر آبی کشور اظهار داشت: اگر افق درازمدت را در نظر بگیریم سیل اخیر از نظر طبیعی کمک زیادی به ما کرد، به دلیل خشکسالی‌های پی در پی رطوبت خاک به شدت کم شده بود، خیلی از دریاچه‌های داخل سرزمینی رو به خشکی رفته و یا کاملا خشک شده بود، منشا ساختار آلودگی در شهرها به سمت ریزگردها رفته و آسیب‌های زیادی به بار آورده بود. طبیعتا با وقوع این بارندگی‌ها بخشی از این‌ها تسکین پیدا کرده و کمتر می‌شود.


وی ادامه داد: سدهایی که چندین سال خالی بود، پر شدند و تا حدی آب ذخیره شد، همچنین مقداری از آب‌ها به خاک نفوذ کرده و ذخایر آب زیرزمینی بهتر شده است اما همه اینها بستگی دارد که ما چقدر از این نعمت بتوانیم استفاده کنیم. ممکن است دوباره فراموش کنیم برنامه سازگاری با کم آبی بسیار مهم است و دوباره دست به برخی برنامه‌های جاه طلبانه و بلندپروازانه بزنیم که امکان ادامه نداشته و فقط هزینه‌ها را روی دست‌مان بگذارد.  


عضو شورای راهبردی اندیشکده تدبیر آب ایران تصریح کرد: مشکل ما برنامه توسعه است که با شرایط طبیعی سازگاری ندارد. اکثر توسعه مراکز جمعیتی در حریم و بستر رودخانه‌ها اتفاق افتاده و در شرایطی که با سیل‌های نادر روبرو می‌شویم منجر به خسارت می‌شود. شکل ساختمان سازی و اسکان ما هم با طبیعت ناسازگار بوده و در گذشته به این مسائل توجه می‌شد اما امروز به هیچ‌یک توجهی نشده است.


وی درباره نقش سدها در مهار سیلاب اخیر و اینکه آیا نیاز به احداث سدهای بیشتری داریم یا خیر؟ گفت: ما بیش از حد به سدسازی تکیه کردیم، باید بر اساس میانگین درازمدت تصمیم بگیریم نه اتفاقات یک سال. خیلی از سدها قابلیت پر شدن نداشتند و سال‌ها خالی بودند و اینکه بخواهیم فقط به خاطر احتمال وقوع سیل سد احداث کنیم راه منطقی و درستی نیست. باید راهکارهای بهتر و سازگارانه‌تری با طبیعت در پیش بگیریم، اثرات سدها برای محیط زیست مخرب بوده و پاسخی هم برای آن پیدا نکردیم و سعی کردیم به فراموشی بسپاریم.


نوری اسفندیاری درباره برخی اخبار مبنی بر اینکه بارورسازی ابرها باعث سیل‌های اخیر شده است، گفت: تاثیر بارورسازی آن‌قدر وسیع نیست که بتواند این حجم از سیلاب را راه بیندازد، بارورسازی زیر 10 تا 15 درصد در بارندگی اثر دارد، شواهد نشان می‌دهد این بارش‌ها سیر طبیعی داشته و بنا به شرایط اقلیمی بوده است.


خاک خشکسالی سی



پروژه تخصصی در لینکدین




نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی


درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين


بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت مهندسی آب بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

W3Schools


اطلاعات سايت

  • behzadsarhadi@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: SubBasin
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools