ضوابط طراحی سامانه های انتقال و توزیع آب شهری و روستایی
آب مهم ترین سرمایه ملی است که جایگزینی برای آن وجود ندارد و امروزه صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آبی ضرورت بسیار دارد. نظر به این که آب از اهمیت حیاتی برای هر جامعه برخوردار است، طرح های آبرسانی نیز به تبع آن از اهمیت شایانی برخوردار بوده و از جمله طرح های با اولویت اول هر منطقه می باشند.
به منظور یکسان سازی و ارتقای سطح کیفی طرح های آبرسانی توام با حداقل ساختن هزینه ها و مسایل اقتصادی، استفاده از ضوابط، معیارها و استانداردهای مرتبط، اجتناب ناپذیر و ضروری است. بدیهی است این ضوابط و استانداردها نیز همگام با گذشت زمان و ارتقای سطح دانش و زندگی، نیاز به بازنگری و به روزرسانی دارد. در این راستا، نشریه 3-17 تحت عنوان مبانیِ طراحی طرح های آبرسانی شهری، بر اساس آخرین منابع و مآخذ معتبر و استانداردهای بین المللی، کلیه نشریات، استانداردهای تهیه شده مربوط به صنعت آب کشور و همچنین با استناد به تجارب کارشناسان و صاحبنظران این بخش و توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آب در ایران مورد بازنگری قرار گرفته است و تحت عنوان ضوابط طراحی سامانه های انتقال و توزیع آب شهری و روستایی، برای استفاده کلیه دست اندرکاران بخش آب ارائه شده است.
در این راستا ضروری است پروژه های تحقیقاتی لازم در رابطه با شاخص ها و ضرایب ارائه شده در استاندارد موجود از جمله سرانه های آب، ضرایب حداکثر و اثرات تغییر قیمت آب انجام شود تا بتوان نتایج آنها را مبنای تجدیدنظرهای آتی این استاندارد قرار داد.
دامنه کاربرد این ضوابط در مورد تعیین مبانی مطالعات آبرسانی اعم از مطالعات شناخت منطقه، دوره طرح، بررسی و پیش بینی جمعیت، برآورد و پیش بینی مصارف سرانه و تعیین نیازهای آبی و همچنین طراحی کلیه طرح های آبرسانی شامل خطوط انتقال آب خام یا تصفیه شده، خطوط جمع آوری آب چاه ها، خطوط انتقال بین مخازن، انواع مخازن زمینی و هوایی، شبکه های توزیع و سایر سامانه های جانبی آب (خارج از ساختمان) می باشد.
تبصره 1: ضوابط مربوط به تعیین مبانی طرح، درخصوص طرح های فاضلاب شهری و روستایی (تا جایی که مربوط به تعیین و تفکیک مصارف سرانه آب است) و طرح های تامین آب نیز کاربرد دارد.
تبصره 2: در تعیین مصارف سرانه، دامنه کاربرد این ضوابط محدود به تعیین مصرف سرانه خانگی، عمومی، فضای سبز عمومی (درمناطقی که هنوز از آب شبکه توزیع برای این مصارف استفاده می شود)، تجاری و صنعتی (صنایع و کارگاه های کوچک) در شهرها و روستاها در وضعیت موجود و پیش بینی این مصارف تا افق طرح جهت استفاده در طراحی سامانه های آب و فاضلاب است.
شهرک های صنعتی در دامنه کاربرد این نشریه نیست.
تبصره 3: در مورد سامانه هایی که دارای نشریه، ضوابط و معیارهای طراحی جداگانه هستند، نظیر تصفیه خانه و تلمبه خانه ها و ...،
به دلیل جلوگیری از تکرار مطالب، صرفا به نشریه یا استاندارد مربوطه اشاره شده است تا در طراحی ها ملاک عمل قرار گیرد.
تبصره 4: کلیه پیش نیازها و ضوابط طراحی اشاره شده در این نشریه به صورت کلی و با توجه به حداقل های لازم ارائه شده است و طراح باید شرایط خاص محلی را به منظور بالا بردن کیفیت طراحی در نظر گیرد.
تبصره 5: باید در انجام طراحی ها، کلیه ضوابط ارائه شده دراین نشریه، با دیدگاه وسیع تری به منظور بهره برداری بهینه در نظر گرفته شوند.
دانلود ضوابط طراحی سامانه های انتقال و توزیع آب شهری و روستایی
تماس واتساپ: 09190622992 (98+)
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)