اجرای چهار طرح نمک‌زدایی در سواحل مکران :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

اجرای چهار طرح نمک‌زدایی در سواحل مکران

تامین آب شرب شهرها و روستاهای ساحلی با 55 واحد آب‌شیرین‌کن/ اجرای چهار طرح نمک‌زدایی در سواحل مکران

معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تأمین آب شرب شهرها و روستاهای ساحلی با 55 واحد تأسیسات نمک‌زدایی خبر داد. " علی اصغر قانع" معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این مطلب که در مقیاس جهانی، تقاضا برای نمک‌زدایی آب با سرعتی شتابان رو به گسترش است و رشد سالانهٔ آن طی دورهٔ 2010 تا 2016 معادل 9 درصد با مجموع سرمایه‌گذاری 88 میلیارد دلار اعلام شده است، افزود: این رشد شتابان، بر دو مطلب دلالت دارد، نخست آن که سهم دریاها در تأمین آب مورد نیاز سواحل بیش‌تر شده است و دوم آن که کیفیت آب‌های زیرزمینی در سرزمین‌های داخلی رو به زوال نهاده است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این مطلب که در کشور ما زمان نصب و به کارگیری نخستین تأسیسات نمک‌زدایی آب به درستی مشخص نیست، افزود: به نظر می‌رسد که نخستین تأسیسات نمک‌زدایی آب کشور، در سال 1340 و هم زمان با توسعهٔ صادرات نفت، در جزیرهٔ خارک نصب شده باشد و از آن پس، به کارگیری تدریجی این تأسیسات، برای تأمین آب شرب جزایر و برخی شهرهای ساحلی جنوبی کشور، به صورت محدود، به کا ر گرفته شد.

وی ادامه داد: نیاز به سرمایه‌گذاری به نسبت زیاد، همراه با محدودیت‌های فنی در نگهداری و راهبری تأسیسات گران قیمت نمک‌زدایی آب، از محدودیت‌های توسعهٔ این تأسیسات تا پیش از سال‌های 1388 به شمار می‌رود.

قانع با بیان اینکه از نیمهٔ سال 1388، با به کارگیری شیوه‌های نوین مالی که فرصت و امکان مشارکت بخش خصوصی را در طرح‌های آب و فاضلاب، به ویژه طرح‌های نمک‌زدایی آب فراهم ساخت تا احداث تأسیسات نمک‌زدایی در مناطق مختلف کشور با تمرکز بر نوار ساحلی جنوب کشور قوت و رونق یابد، اظهار داشت: در بخش آب و فاضلاب، بر اساس اطلاعات موجود در پایان آبان ماه سال 1396، در مناطق ساحلی جنوب و شمال کشور 55 واحد تأسیسات نمک‌زدایی با مجموع ظرفیت 128.7 هزار مترمکعب در روز و با سرمایه‌گذاری بالغ بر 5 هزار و 715 میلیارد ریال نصب و در حال کار بوده است و بخشی قابل توجهی از نیاز آب شرب شهرها و روستاهای استان‌های ساحلی را تأمین می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: ایجاد و توسعهٔ تأسیسات نمک‌زدایی آب، بر اساس رویکرد بهره‌گیری از ظرفیت دریا برای تأمین نیاز آب شرب در مناطق ساحلی و حفظ آب‌های شیرین درون سرزمینی و متناسب با نیازهای محلی در هر منطقه، به تدریج و در قالب انعقاد قراردادهای جداگانه با بخش خصوصی انجام و توسعه می‌یابد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور با اشاره به این مورد که در بخش روستایی استان هرمزگان، طی سال‌های گذشته، 18 واحد تأسیسات نمک‌زدایی با مجموع ظرفیت تولید روزانهٔ 29 هزارو 250 مترمکعب نصب شده است، افزود: 9 واحد با مجموع ظرفیت تولید روزانهٔ 13 هزارو 750 مترمکعب در دست ساخت است و دو واحد نیز با مجموع توان تولید روزانهٔ 4300 مترمکعب در مرحلهٔ عقد قرارداد، سه واحد با مجموع توان تولید روزانهٔ 3 هزارو 350 مترمکعب در مرحلهٔ انتخاب سرمایه‌گذار و 8 واحد در مرحلهٔ مطالعات اولیه قرار دارد.

وی ادامه داد: یکی از طرح‌های بزرگ نمک‌زدایی آب در مناطق ساحلی جنوب کشور که هم اکنون در حال احداث است، تأسیسات نمک‌زدایی آب در شهر بندرعباس است که قرارداد احداث این طرح با ظرفیت تولید روزانه یکصد هزار مترمکعب آب شرب، با سرمایه‌گذاری به مبلغ 204 میلیون دلار، در تابستان سال 1391 منعقد شده است و طبق برنامه مقرر است در مرحلهٔ نخست با ظرفیت 50 درصد و در مرحلهٔ بعد با ظرفیت کامل (یکصد هزار مترمکعب در روز) تکمیل و بهره‌برداری شود.

قانع سپس به طرح نمک‌زدایی و انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد است اشاره کرد و بیان داشت: هدف این طرح نمک‌زدایی انتقال سالانه 650 میلیون مترمکعب آب به منظور تأمین آب مورد نیاز صنایع و البته تأمین بخشی از نیاز آبی اجتماعات انسانی در مسیر (به میزان 70 میلیون مترمکعب در سال) است که با طول خط انتقال 975 کیلومتر، از تأسیسات نمک‌زدایی بندرعباس تا اردکان یزد و چادرملو اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به نمونه دیگری در منطقهٔ مکران که بخشی از مناطق ساحلی استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان را در بر می‌گیرد، گفت: چهار طرح نمک‌زدایی در مناطق رأس المیدانی، سیریک، چابهار و پسابندر با مجموع توان تولید روزانه 23 هزارو 250 مترمکعب، با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی احداث و در حال کار است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این مطلب که،‌ تعداد و ظرفیت تأسیسات نمک‌زدایی آب در کشور ما فراتر و بیش‌تر از آن مقداری است که در بخش آب شرب در مناطق ساحلی وجود دارد، اظهار داشت: در بخش شرب در برخی مناطق مرکزی و درون سرزمینی نیز، حسب نیاز، از این تأسیسات استفاده می‌کنیم و شماری از این دستگاه‌ها در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، مرکزی، اصفهان، کرمان و برخی دیگر از استان‌های کشور نصب و هم اکنون در حال کار هستند که بایستی تأسیسات نمک‌زدایی که در صنایع کشور با هدف تأمین آب فرآیندی و یا تأمین نیازهای شرب و بهداشتی کارکنان شاغل در واحدهای صنعتی احداث شده‌اند را نیز به آن اضافه کرد.



پروژه تخصصی در لینکدین




نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی


درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين


بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت مهندسی آب بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

W3Schools


اطلاعات سايت

  • behzadsarhadi@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: SubBasin
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools