تاثیر 5 طرح مهم آبی در احیای دریاچه ارومیه :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

عضويت در خبرنامه ايـميـل پايگاه بيسيــن - عضويت پس از کليک بر روي لينک فعال سازي که براي شما ارسال خواهد شد تکميل مي شود




تاثیر 5 طرح مهم آبی در احیای دریاچه ارومیه

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی، اجرای پنج طرح مهم این شرکت را در تثبیت تراز دریاچه ارومیه و افزایش سطح آن موثر دانست.

"یاسر رهبردین" در نشست خبری احیای دریاچه ارومیه که در مرکز پژوهش‌های دریاچه ارومیه برگزار شد، گفت: لایروبی رودخانه‌های اصلی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، رهاسازی آب پشت سدهای استان، مسدود نمودن چاه‌های غیرمجاز، کنترل و پایش سردهنه انهار رودخانه‌های اصلی حوضه آبریز دریاچه و انتقال آب از سامانه انتقال سیلوه، چپرآباد، کانی رش و گدار تاثیر بسزایی در تثبیت تراز دریاچه ارومیه و افزایش آن داشته است.

وی ادامه داد: 110 کیلومتر لایروبی رودخانه‌های نازلو، زولا، روضه چای، گدار، مهاباد و باراندوز به‌همراه لایروبی و اتصال 25 کیلومتری زرینه‌رود به سیمینه‌رود و همچنین رودخانه کانی رش در کنار 390 کیلومتر لایروبی انهار و زهکش‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاثیر بسزایی در تسهیل انتقال آب به پیکره اصلی دریاچه ارومیه و تثبیت تراز آن داشته است.

رهبردین با اشاره به دبی 96 مترمکعب آب ورودی به دریاچه ارومیه افزود: در سال جاری 156 میلیون مترمکعب آب از پشت سدهای مهاباد، بوکان، شهرچای و زولا به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده که با توجه به انتقال آب از طریق رودخانه‌ها و انسداد انهار جمعا تا این لحظه 380 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه انتقال یافته است.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت مرمت و بازسازی تاسیسات آبی در سدهای استان و سردهنه‌سازی گفت: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در مجموع هفت سد داریم که از این تعداد دو سد بزرگ مهاباد و بوکان که حجم اصلی آب پشت سدهای استان در آنها ذخیره شده، مربوط به قبل از انقلاب است. همچنین کل ظرفیت آب پشت سدهای استان معادل یک میلیارد و 455 میلیون مترمکعب بوده که 70 درصد آن مربوط به سدهای مهاباد و بوکان است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی تاکید کرد: بنا به مطالعات انجام یافته از سوی مرکز مطالعات دریاچه ارومیه و ستاد احیای این دریاچه، بخش عمده‌ای از خشکی دریاچه مربوط به تغییر رژیم بارش‌ها، تغییرات اقلیمی، تغییر الگوی کشت و همچنین افزایش سطح زیرکشت در این حوضه می‌باشد که متاسفانه از دید رسانه‌ها و مسئولان مغفول مانده‌ است.

رهبردین با انتقاد از برخی آمار غیرکارشناسی در بحث توسعه کشاورزی با اشاره به اجرای طرح‌های تعادل بخشی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با هدف ایجاد اکیپ‌های گشت و بازرسی در راستای جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز تصریح کرد: روزانه 41 اکیپ گشت و بازرسی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه باعث کاهش اضافه برداشت غیرمجاز از آبخوان‌ها شده است که توقیف 1100 دستگاه موتورپمپ آب غیرمجاز، 213 عدد توقیف دستگاه حفاری غیر مجاز، پر و مسدودکردن 3700 حلقه چاه غیرمجاز و نصب و راه‌اندازی 4500 عدد کنتور هوشمند آب و برق روی چاه‌های دارای پروانه بهره‌برداری در حوضه آبریز دریاچه ارومیه از جمله این اقدام‌هاست.












نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين
سایت مهندسی آب

بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

اطلاعات سايت

  • www.Basin.ir@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: Basin_Ir_bot
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools

W3Schools