انواع سیل - بخش اول - رودخانه ای
طغیان یک اتفاق طبیعی است که نمی توان جلوی آن را گرفت. انواع مختلف طغیان وجود دارد که ناشی از شرایط مختلف آب و هوایی و بارش است. ممکن است در معرض خطر یک یا چند نوع از این سیل ها باشید. در زیر یک نوع از انواع سیل معرفی شده است. در پست های بعدی انواع دیگر را بیابید.
رودخانه ای
وقتی آب زیاد باشد، ظرفیت جریان نهرها یا رودخانه ها (معروف به آبراه ها) غرق می شود و از حاشیه های آنها عبور می کند، مناطقی که معمولاً زیر آب نیستند، در معرض خطر برخورد با سیل قرار می گیرند. به این طغیان رودخانه ای یا کانال اصلی گفته می شود. نمونه ای از طغیان نوع رودخانه ای در امتداد رودخانه Ovens در سال 1993 رخ داده است که در عکس بالا نشان داده شده است.
در مراکز شهری، بسیاری از فاضلاب های شهری بتونی دارای نهر هستند و همچنین می توانند از این طریق سیلاب ایجاد کنند. در زیر نمونه ای از نهر بتونی خط دار نشان داده شده است که تقریباً ظرفیت آن به حد کامل رسیده است. Mile Creek West در جاده Dandenong.
طغیان رودخانه یک روند طبیعی و ضروری است. این مسئله وقتی مردم وارد حریم آب می شوند، به زیرساخت ها آسیب می رساند یا جاده ها را قطع می کند که بنابراین مشکل ایجاد می کند. علیرغم تأثیر منفی ناشی از سیل، آنها بخشی از طبیعت هستند. سیلاب ها پس از دوره های طولانی خشکسالی، اکوسیستم تالاب ها را دوباره پر کرده و از آنها پشتیبانی می کنند و زمین های کشاورزی را دوباره پر می کنند.
اندازه سیل، میزان گسترش آن و مدت زمان ماندن آن بستگی به میزان باران، میزان تخلیه مساحت به نهر یا رودخانه، شیب زیاد نهر یا رودخانه و مسطح بودن زمین دارد.
هرچه نهر یا رودخانه کوتاهتر و شیب دارتر باشد، سیلاب کوچکتر و سریعتر بالا و پایین می رود. در مناطق کوهستانی ویکتوریا سیل می تواند طی یک یا دو روز بیاید و برود در حالی که در شمال ایالتی که زمین بسیار مسطح است آب می تواند هفته ها حتی ماه ها در اطراف زمین بماند. در حوضه های کوچک آبریز سیل ممکن است فقط چند ساعت طول بکشد.
در بسیاری از حوضه های آبریز بزرگتر، اداره هواشناسی می تواند از داده های بارندگی و جریان برای پیش بینی طغیان و انتشار هشدارهای ویژه سیلاب برای مکان های کنار رودخانه استفاده کند.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)