دستورالعمل ناحیهبندی استقرار کاربری در حریم کیفی منابع آب سطحی - بخش دوم
ماده 2- انواع کاربری ها/ فعالیت ها و ویژگی های آن ها به شرح زیر تعریف می شود:
- صنعتی و معدنی: شامل کلیه واحدهای صنعتی و معدنی مندرج در ابلاغیه سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی موضوع ماده 11 قانون هوای پاک (مصوبه 1396/04/25 مجلس شورای اسلامی).
- کشاورزی، پرورش دام و طیور و آبزی پروری: این گروه شامل انواع روش های تولید محصولات کشاورزی، پرورش دام و طیور و انواع آبزیان و فعالیت های مرتبط با آن ها می شود. در مواردی که واحدهای صنعتی و کشاورزی یا دام و طیور و آبزی در یک مجتمع قرار دارند (مانند مجتمع های کشت و صنعت)، بایستی این مجتمع ها بر اساس معیارهای کاربری صنعتی بررسی شود. کشتارگاه ها دام و طیور و فرآوری و بسته بندی محصولات دامی و طیور در گروه صنعت قرار می گیرند.
- مسکونی: این بخش شامل انواع سکونت گاه های انسان و شامل سکونت خانوارهای هسته ای و گسترده، ویلاهای مسکونی و دیگر صور سکونت غیردائم می باشد. این نوع کاربری/ فعالیت ممکن است در مناطق شهری، روستایی یا به جز آن ها استقرار یابد.
- تجاری و اداری: این بخش شامل واحدهای اداری که مربوط به عملکرد سازمان ها و نهادهای دولتی و غیردولتی و خدمات عمومی می باشد و تجاری برای انواع فعالیت های بازرگانی، مغازه ها و فروشگاه ها، کسب و پیشه و دوایر نمایندگی های مختلف، به جز مواردی که در گروه های دیگر تقسیم بندی شده اند، می شود. این نوع کاربری ها/ فعالیت ها ممکن است در مناطق شهری، روستایی یا به جز آن ها استقرار یابند. در اینجا، برخی اماکن و واحدهای خدمات شهری نظیر پمپ بنزین ها و تصفیه خانه های آب و فاضلاب جزو این دسته قرار نمی گیرند.
- مذهبی: فضا یا بنایی که محل انجام فرائض و مراسم و آداب و آیین مذهبی می باشد. لازم به ذکر است که برخی فضاها و ساختمان ها شامل ترکیبی از بناهای مذهبی، تجاری، مسکونی و به جز آن می باشند. در هر حال کاربری مذهبی تنها بخش هایی را در بر می گیرد که مختص انجام فرائض و مراسم و آداب و آیین های مذهبی هستند.
- آموزشی: بنایی که فعالیت های آموزشی و پرورشی و آموزش عالی و تعلیم و تربیت در آن صورت می گی رد (مانند مهدهای کودک، مدرسه، دانشگاه و دیگر مراکز آموزشی و پرورشی).
- فرهنگی: بنا یا فضایی که در آن بخشی از عملکرد گذران اوقات را انجام می شود که به فعالیت های فرهنگی اختصاص دارد، مانند گالری ها، سینما، تئاتر و غیره.
- تاسیسات شهری: بناها یا تاسیساتی که جهت برطرف نمودن نیازهای شهری ایجاد می شوند مانند پست های برق و گاز، مراکز مخابراتی، تصفیه خانه های آب.
- خدماتی: بنایی که در خدمت آسایش و رفاه افراد مورد استفاده قرار گیرد، مانند بیمارستان ها، درمانگاه ها، ایستگاه های آتش نشانی، مراکز جمع آوری زباله، سرویس های بهداشتی عمومی، پایانه های حمل و نقل درون و برون شهری.
- اماکن تفرجی و تفریحی: در اطراف منابع آب سطحی اغلب اراضی با کاربری تفریحی و تفرجی وجود دارند. به طور کلی کاربری ها/ فعالیت های تفرجی و تفریحی را می توان به دو دسته موقت (با قابلیت جابجایی) و دائمی تقسیم کرد. در اینجا، هتل ها و رستوران ها جزو اماکن تفریحی و تفرجی نبوده و در گروه کاربری های تجاری قرار می گیرند.
- فضای سبز: کاربری فضای سبز به آن بخش از فضای سبز که بخشی از عملکرد گذران اوقات را تشکیل می دهد و در حیطه وظایف برنامه ریزی شهری قرار گیرد، اطلاق می شود و شامل انواع پارک ها می باشد . سایر انواع فضای سبز نظیر حرایم یا جنگلکاری اطراف شهرها، زمین های مزروعی و فضاهای سبز حفاظت شده در این گروه دسته بندی نمی شود.
- نظامی، انتظامی و امنیتی: فضاها، ساختمان ها و تاسیساتی که جهت تامین امنیت داخلی و خارجی کشور نظیر پادگان های نظامی، پست های گشت و بازرسی، پایگاه های نظامی و امنیتی و غیره ساخته می شوند. ادارات ستادی نیروهای مسلح در دسته کاربری های اداری قرار می گیرند.
- تاسیسات زیربنایی: تاسیسات زیربنایی به کلیه تاسیسات نظیر سامانه های حمل و نقل و ارتباطات، جاده ها، فرودگاه، راه آهن و مترو، خطوط انتقال آب و الکتریسیته و گاز و نفت، تاسیسات جمع آوری و تصفیه فاضلاب، انبارهای نفت، مخازن نگهداری مواد شیمیایی، لوله های انتقال گاز و نفت و پمپ بنزین ها، تاسیسات مخابرات ی و پل ها و غیره اطلاق می شود که جهت تأمین تسهیلات و خدمات در جوامع مختلف به کار گرفته می شوند.
دانلود دستورالعمل ناحیهبندی استقرار کاربری در حریم کیفی منابع آب سطحی
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)