تایم لپس گوگل ارث - مشاهده تغییر اقلیم در جهان
با فعال شدن قابلیت «تایم لپس» گوگل ارث از روز پنجشنبه، کاربران میتوانند تحولات اقلیمی هر نقطه از جهان را در چهار دهه اخیر مشاهده کنند. این قابلیت کمک میکند که هشدارهای اقلیمشناسان درباره تشدید تغییرات آب و هوایی و روند تغییرات زمین به صورت تصویری و واقعی درآید و فجایع طبیعی مانند خشک شدن دریاچهها، از بین رفتن جنگلها، گسترش شدید شهرنشینی و آب شدن یخهای قطبی به شکل عینی قابل مشاهده شوند.
این قابلیت با استفاده از ۲۴ میلیون عکس ماهوارهای که گوگل بین سالهای ۱۹۸۴ تا ۲۰۲۰ از چهارگوشه جهان جمع آوری کرده، ممکن شده است و اکنون مردم سراسر جهان میتوانند تحولات اقلیمی و همچنین شهرنشینی را در هر نقطه از جهان دنبال کنند.
این پروژه با همکاری ناسا، برنامه لندست ایالات متحده و برنامه اروپایی کوپرنیک و ماهوارههایش ممکن شده است.
«تایم لپس» عملا به کاربران اجازه میدهد که درکی زمانمند از تحولات ۳۷ سال اخیر کره زمین و محیط زیست محل زندگیشان پیدا کنند و تاثر سیاستگذاریهای محیط زیستی را در سالهای مختلف با این عکسها تطبیق دهند.
در ویدیویی که گوگل منتشر کرده است تغییرات بیش از ۳۰ سال اخیر شهر دبی را می توان مشاهده کرد که چگونه این شهرکوچک در ۱۹۸۴ به شهری بینالمللی تبدیل شده است.
اگر به مورد ایران نگاه کنیم، برای مثال خشک شدن دریاچه ارومیه در چند دهه اخیر یکی از موضوعات مهم افکار عمومی ایرانیان بویژه در آذربایجان بوده است.
اگر عبارت دریاچه ارومیه را وارد بخش جستجوی «تایم لپس» کنید می توانید تغییرات این دریاچه را از ۱۹۸۵ تا ۲۰۲۰ مشاهده کنید. عکسهای دریاچه ارومیه در این بازه زمانی نشان می دهد که خشک شده این دریاچه از سال ۲۰۰۸ سرعتی باورنکردنی به خود گرفته است.
برای تخریب محیط زیست با هدف گسترش شهرها نیز میتوان به مورد شهر رامسر در شمال ایران اشاره کرد. دادههای «تایم لپس» بهوضوح نشان میدهد که چطور از سال ۱۹۸۵ تاکنون تخریب جنگلهای اطراف شهر رامسر افزایش یافته و پوشش سبز جای خود را به ویلاها داده است.
استفاده از سامانه گوگل تام لپس
توجه: احتمالا برای ورود به سایت به آی پی دیگر کشورها نیاز دارید.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)