پروژه جدید فرانسه - هوش مصنوعی برای کاهش خسارت سیلاب در آینده :: بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

عضويت در خبرنامه ايـميـل پايگاه بيسيــن - عضويت پس از کليک بر روي لينک فعال سازي که براي شما ارسال خواهد شد تکميل مي شود




پروژه جدید فرانسه - هوش مصنوعی برای کاهش خسارت سیلاب در آینده


در این برنامه تغییرات آب و هوایی اطلاعات ماهانه آب و هوایی سیاره‌مان زمین را برورسانی کرده‌ایم و در گزارشی ویژه از فرانسه به بررسی تلاش‌ها برای در امان نگه داشتن مناطق و شهرها از خطر فاجعه سیل پرداخته‌ایم. ناتالی کلرانس، معاون مدیریت محیط زیست دپارتمان لود در فرانسه در این گزارش می گوید:‌ «در جریان طغیان‌های بعدی این رودخانه، همه این درختان خشک به حرکت در می آیند و به پل‌ها، ساختمان‌ها و خانه کوبیده می شوند.»



ابتدا تازه‌ترین داده‌ها از سرویس تغییرات آب و هوایی کپرنیک را بررسی می کنیم.


ماه نوامبر سال جاری، گرمترین ماه نوامبر را شاهد بودیم که درجه حرارت ۰.۸ درجه بالاتر از متوسط بین سالهای ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ بود. در اروپا،‌ فصل پاییر از سپتامبر تا نوامبر با دمای ۱.۹ درجه بالاتر از متوسط، رکورد شکست.


تغییرات آب و هوایی به روندهای طولانی مدت مربوط است و اینجا در این نمودار می توانیم داده‌ها از سال ۱۹۷۹ را مشاهده کنیم و ببینیم که ناهنجاری ماه نوامبر بخشی از جریان کلی گرمایش زمین است.


ببینیم چه اتفاقی در دیگر بخش‌های جهان افتاده است؟

گرمترین ماه نوامبر را در سال جاری در استرالیا داشتیم. ما همچنین گزارش‌هایی از موج گرما در مالاوی و موزامبیک رسیده است. اما در آسیای میانه، ماه گذشته بسیار سردتر بود و دمای آن منطقه تا ۵ درجه زیر متوسط هم رسید.


اگر روی اروپا تمرکز کنیم. نوامبر در آلپ و اسکاندیناوی بسیار گرمتر بوده است. نروژ گرمترین ماه نوامبری که تاکنون داشته را تجربه کرد و استکهلم رکورد ۱۵.۱ درجه را در ماه نوامبر تجربه کرد.



برنامه‌ریزی در فرانسه برای کاهش خسارات سیل

با گرمتر شدن زمین، خطر طوفان‌های شدید در برخی از مناطق جهان افزایش می‌یابد و باعث جاری شدن سیل و خسارت‌های فراوان می شود.


با وجود این کارهای زیادی می توان انجام داد تا آمادگی مان را افزایش دهیم.


یک پروژه جدید در جنوب فرانسه، اقلیم‌شناسان، متخصصان ماهواره و مقامات محلی را برای ایجاد رویکرد جدید و فعالانه برای محدود کردن تاثیرات سیل گرد‌هم آورده است.


ماشین‌های قدرتمند مشغول پاکسازی حاشیه رودخانه «اود» هستند تا آوارهای بر جا مانده از طوفان مهلک دو سال پیش را جمع آوری کنند.


سیل در سال ۲۰۱۸ واقعه‌ای مهم برای مقامات محلی بود که باعث شد تصمیم بگیرند که منطقه را در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی مقاوم تر کنند.


ناتالی کلرانس می افزاید: «تلاش ما بر این اساس بود که چطور با ابزارهای جدید، تصاویر ماهواره‌ای و ابزارهایی که امروز در اختیار داریم مانند هوش مصنوعی می توانیم به بازیگر این ماجرا تبدیل شویم و تلاش کردیم که از فاجعه جلوتر باشیم.»


بازیگر فعال بودن بمعنای گرفتن تصمیم‌های سخت مانند تخلیه و تخریب برخی خانه‌هاست که در معرض خطر سیل هستند.


این اقدام همچنین به معنای توسعه ابزارهای جدید با شرکایی از آژانس فضایی فرانسه و سرویس کپرنیک برای استفاده از هوش مصنوعی و تصاویر ماهواره ای برای شناخت بهتر از آسیب‌های سیل‌های قبلی است.


گوندولین بلانشه، مدیر پروژه سیل می گوید: «یکی از کارها بررسی شرایط بعد از سیل است، شامل بررسی تاثیرات این سیل‌ها مثلا موانعی که با حرکت تنه درختان و زباله ها ایجاد می کنند یا خساراتی که به مزارع انگور وارد شده است. اما همچنین ما به آینده نظر داریم که چه باید کرد. در چارچوب این پروژه ما ۵ سیل شدید را بررسی کردیم که از سال ۱۹۹۹ شروع می شود. با بررسی آنچه که اتفاق افتاده به لطف تصاویر ماهواره‌ای در آن زمان‌ها، می توانیم برای آینده درس بگیریم.»



طوفان و باران‌های شدید همیشه این منطقه را درنوردیده است اما کارشناسان اقلیمی این پروژه که از سرویس هواشناسی فرانسه هستند می گویند که این پدیده در نتیجه تغییرات اقلیمی شدیدتر و مکررتر رخ می دهد.


ژان میشل سوببیرو، معاون مدیر اقلیم شناسی سروسی هواشناسی فرانسه می‌گوید: «با یک اتمسفر گرمتر و بویژه هوای مدیترانه‌ای گرمتر، طوفان‌هایی که در دریای مدیترانه ایجاد می شوند خیلی بیشتر حاوی بخار آب هستند و می توانند مقدار بیشتری آب در زمان طوفان‌ها و باران‌های شدید آزاد کنند.»


در حاشیه رودخانه، تمرکز بر روی اقداماتی است که اکنون باید انجام داد تا خسارت‌ها در هنگام وقوع سیل‌های بعدی محدود شوند.


ناتالی کلرانس می افزاید: «مشکل این است که ما با سیل‌های که بیشتر و بیشتر تکرار میشوند مواجهیم و اطراف و بستر رودخانه فرصت بازسازی ندارند. بنابراین بطورخودکار هر چه حوادث بیشتری داشته باشیم، فرسایش هم بیشتر می شود. در این وضعیت اگر کاری نکنیم اگر بازیگرفعالی نباشیم آسیب بیشتری خواهیم دید.»


این پروژه در حال حاضر در مقیاس منطقه‌ای اجرا می شود اما هدف نهایی این است که این رویکرد در مناطق دیگر در اروپا که در معرض خطر سیل هستند هم اجرا شود.












نظرات (۰)

فرم ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

درباره بهترين هاي بيسيـــن بدانيد...

Bird

يکي از مهمترين اهداف اين سايت تهيه آموزش هاي روان از ابزارهاي کاربردي علوم آب است.

اهميت مطالعات محيطي با ابزارهاي نوين در چيست؟

امروز با فارغ التحصيلي جمع کثير دانشجويان سالهاي گذشته و حال، با گذر از کمي گرايي ديگر صرف وجود مدارک دانشگاهي حرف اول را در بازار کار نمي زند؛ بلکه سنجش ديگري ملاک؛ و شايسته سالاري به ناچار! باب خواهد شد. يکي از مهم ترين لوازم توسعه علمي در هر کشور و ارائه موضوعات ابتکاري، بهره گيري از ابزار نوين است، بيسين با همکاري مخاطبان مي تواند در حيطه علوم آب به معرفي اين مهم بپردازد.

جستجو در بيسين
سایت مهندسی آب

بیسین - سایت تخصصی مهندسی آب

سایت بیسین با معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزارها و مدل های شبیه سازی در حیطه مهندسی آب، تلاش به تهیه خدمات یکپارچه و محلی از محاسبات هیدرولوژیکی و هیدرولیکی می کند

اطلاعات سايت

  • www.Basin.ir@gmail.com
  • بهزاد سرهادي
  • شناسه تلگرام: Basin_Ir_bot
  • شماره واتساپ: 09190622992-098
  • شماره تماس: 09190622992-098

W3Schools

W3Schools