دستورالعمل پایش کیفیت آبهای سطحی
حفاظت و استفاده بهینه از منابع آب از اصول توسعه پایدار هر کشور می باشد. آب های سطحی جاری یا رودخانه ها از مهم ترین منابع آب هستند که نقش مهمی در تامین آب مورد نیاز فعالیت های مختلف مانند کشاورزی، صنعت، شرب و تولید برق دارند. بسیاری از برنامه ریزی های منابع آب در کشورها بر اساس پتانسیل بالقوه منابع آب سطحی می باشد . آگاهی از کیفیت منابع آب یکی از نیازمندی های مهم در برنامه ریزی و توسعه منابع آب و حفاظت و کنترل آنها می باشد. بدیهی است که برای آگاهی از کیفیت منابع آب و تولید اطلاعات مورد نیاز باید پایش انجام شود. چرا که داشتن اطلاعات جامع، صحیح و قابل اطمینان با دوره های زمانی مناسب می تواند عامل مهمی در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها باشد.
در بسیاری از کشورها پایش کیفیت منابع آب یکی از برنامه های اصلی سازمان های مرتبط با آب است. بیش تر این کشورها دستورالعمل هایی برای پایش تهیه یا با استفاده از دستورالعمل های منتشر شده توسط سایر کشورها یا سازمان های بین المللی این کار را انجام می دهند. مروری بر سابقه و وضعیت پایش در دیگر کشورها در پیوست شماره 1 ارائه شده است. پایش کیفیت منابع آب مسایل مختلفی از قبیل عوامل مورد سنجش، مکان اندازه گیری، دوره زمانی و تواتر اندازه گیری، چگونگی اندازه گیری، روش ثبت و نگهداری داده ها و اطلاعات و غیره را در بر می گیرد. طرح تهیه ضوابط و معیارهای فنی صنعت آب کشور برای یکسان و استاندارد کردن پایش کیفیت آب های سطحی جاری، اقدام به تهیه دستورالعمل پایش کیفیت آب های سطحی جاری کرده است.
این دستورالعمل مسایل مختلفی را که به هنگام طراحی و اجرای یک برنامه پایش باید لحاظ شوند، شامل هدف گذاری، چگونگی طراحی برنامه پایش، ملاحظات و نیازمندی ها به هنگام اجرای برنامه، روش های تجزیه و تحلیل داده ها و تولید اطلاعات، روش های ثبت و ذخیره سازی داده ها و اطلاعات، و در پایان بازنگری و اصلاح برنامه پایش را در بر می گیرد.
این دستورالعمل با هدف برنامه ریزی، طراحی و انجام برنامه های پایش کیفیت منابع آب سطحی جاری بر اساس روش های فنی و قابل اعتماد برمبنای مراجع علمی معتبر و هم چنین یکسان نمودن رویه ها در زمینه پایش کیفیت آب های سطحی جاری کشور تدوین گردیده است .
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)