چشمگیر نبودن سیاستها برای علاجبخشی دریاچه ارومیه
در کارگاه تخصصی ریزگردهای نمکی مطرح شد:
به اعتقاد فعالان حوزه محیط زیست، شرق دریاچه ارومیه در وضعیت بحرانی ناشی از مسائل زیست محیطی دریاچه ارومیه قرار دارد، ولی در غرب این دریاچه فعالیتهای پرشتاب اقتصادی به چشم میخورد. ضمن آنکه هیچگونه تغییری در سیاستهای کلان جلوگیری از بحران زیست محیطی این دریاچه صورت نگرفته است.
مهندس محمد درویش در کارگاه علمی ریزگردهای نمکی با اشاره به برگزاری همایشی در سال ۱۳۷۵، گفت: در آن زمان دریاچه ارومیه ۳۵ میلیارد متر مکعب آب داشته که در آن دوران یکی از رؤیاییترین دوران زندگی خود را سپری میکرده است.
وی اضافه کرد: این امر به گونهای بوده که صاحبان صنایع اطراف این دریاچه ابراز نگرانی میکردند که با افزایش سطح آب دریاچه ارومیه خسارات عمدهای به فعالیتهای آنها وارد میشود. از این رو به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از پیشروی آب این دریاچه بودند.
درویش با اشاره به وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سدهای بیشماری بر روی رودخانههای منتهی به دریاچه ارومیه احداث شده، ضمن آنکه ۲۰ هزار چاه غیرمجاز در این منطقه حفر شده است.
به گفته وی، حدود یک میلیون چاه در کشور حفر شده که از این تعداد هشت درصد آن مربوط به حوضه دریاچه ارومیه میشود.
درویش با انتقاد از توسعه چغندرکاری و باغات سیب در منطقه ارومیه، خاطرنشان کرد: از جمله راهکارهای علاج بخشی دریاچه ارومیه ارائه طرح نکاشت بوده است که تا کنون این طرح اجرایی نشده است، ضمن آنکه راهکارهای پیشنهادی دیگر نیز پیادهسازی نشده و هیچ تغییر محسوسی در سیاستهای کلان در زمینه کاهش وابستگی منطقه به منابع آب مشاهده نمیشود.
این فعال حوزه محیط زیست، تاکید کرد: در حال حاضر در شرق ارومیه در وضعیت بحرانی قرار دارد، به گونهای که روستاهای زیادی در آن درگیر معضلات زیستمحیطی این دریاچه هستند، ولی در غرب دریاچه ارومیه مردم پرشتاب به فعالیتهای خود ادامه میدهند.
وی اضافه کرد: متاسفانه از سوی مسئولان اعلام شده است که در سال جاری علیرغم کاهش نزولات جوی، تولیدات سیب در منطقه ارومیه افزایش یافته و کسی از آنها در خصوص این موضوع سوالی نکرده است.
وی ابراز تاسف کرد که ما نتوانستهایم با استفاده از ارقام و اعداد، مسئولان سه استان درگیر معضلات دریاچه ارومیه را اغنا کنیم.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)