سیلاب و بحران در مدیریت بحران
هنوز مهر توافقنامه استانداری، شهرداری و آب و فاضلاب خوزستان به منظور مقابله با آب گرفتگی های احتمالی بر روی کاغذ خشک نشده است که باران روزهای گذشته یکبار دیگر اقدامات این مسئولان را محک زد و نشان داد که آبگرفتگی و مقابله با آن با توافقنامه کاغذی قابلحل نیست. بیستم مهرماه خبری بر روی خروجی رسانههای دولتی قرار گرفت که حکایت از امضای یک توافقنامه مابین استانداری بهعنوان مقام عالی اجرایی و همچنین شرکت آب و فاضلاب بهعنوان متولی اجرای طرح فاضلاب شهری و همچنین شهرداری بهعنوان مسئول جمعآوری آبهای سطحی داشت و طبق آن قرار بود در قالب این تفاهمنامه و همکاری مشترک از تکرار حادثه سال قبل و آبگرفتگی خانههای مردم جلوگیری شود اما بارندگیهای روز گذشته تمهیدات اندیشیده شده را با خود برد!
در قالب این تفاهمنامه مقرر بود تا شرکت آب و فاضلاب با لایروبی ۱۵۰ کیلومتر مسیرهای انتقال فاضلاب و نصب ۷۰ پمپ جدید مسیر انتقال فاضلاب را تسهیل و سرعت ببخشد تا در صورت بارندگی شاهد پسزدگی فاضلاب نباشیم و در همین رابطه شهرداری نیز نسبت به لایروبی انهار و مسیلهای هدایت آب اقدام کند.
این در حالی است که متأسفانه باری دیگر آب گرفتگی منازل مشابه حادثه آبگرفتگی آذرماه سال گذشته تکرار شد و محلههای خشایار، فرحانی، کیان، کوی انقلاب، باغ شیخ، کیان پارس، کوی فرهنگیان، کوی ملت، زیتون کارمندی، کیانآباد، باهنر، پاداد و بسیاری دیگر از معابر شهری به زیر آب رفت.
تکرار واقعه
آذرماه سال گذشته نیز با آبگرفتگی شهروندان اهوازی دادستان مرکز استان خوزستان اظهار کرد که دفع آبهای سطحی طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری با شهرداری است و هیچ اقدام مؤثری از شهرداری مشاهده نشده است اما به این نکته هم اشاره کرد که علاوه بر شهرداری شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز باید در زمینه پاسخگو باشد.
بحران فاضلاب در آذرماه سال گذشته بهگونهای بود که حتی صدای حجتالاسلام صادق مرادی رئیس دادگستری خوزستان را هم درآورد تا آنجا که پس از حضور در بین آسیب دیدگان اذعان کرد: برای مردم، این سؤال وجود دارد که چرا بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، هنوز استان خوزستان باوجود منابع عظیم نفت، گاز، آب و برق باید در شرایطی باشد که بههیچوجه زیبنده مردم نیست!
مسئول کیست؟
گرچه استاندار خوزستان ماه گذشته وعده داد شهر اهواز و شهرستان کارون اگر بارندگی بهاندازه سال گذشته باشد دیگر شاهد آبگرفتگی هم چون سال قبل نخواهیم بود اما بسیاری از مردم چندان به این وعده خوشبین نبودند.
در ماه گذشته همزمان با امضای توافقنامه قائممقام شرکت آبفای اهواز نیز اعلام کرد با ۷۰ پمپ جدیدی که توسط این شرکت خریداری و به ایستگاهها افزودهشده است مشکلی برای پمپاژ فاضلاب نخواهیم داشت.
احمد باقری اطمینان خاطر داد که مردم اهواز میتوانند امیدوار باشند شاهد مشکلات سال قبل نباشند این در حالی است که باری دیگر با طغیان فاضلاب در اهواز روز گذشته معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خوزستان توپ مشکلات را به زمین سایر دستگاه ها انداخت و اذعان کرد: پسزدگی فاضلاب به دلیل انباشت نخاله و ظروف پلاستیکی در شبکه بوده است!
فرزان عباسیان در این رابطه برای شانه خالی کردن سازمان متبوعش از زیر بار مسئولیت با اشاره به ماده ۵۵ از قانون تشکیل شهرداریها؛ جمعآوری آبهای سطحی را از وظایف تکلیفی شهرداریها عنوان کرد.
شاید وقتی دیگر
مردم و مسئولان اهواز تاکنون راههای متفاوتی را برای جلبتوجه به این موضوع در طی سال گذشته در پیش گرفتند ازجمله اقدام امامجمعه اهواز که بدون هیچ خطابهای در منطقه«عین دو اهواز» درحالیکه نخالههای ساختمانی و آبهای سطحی نمازگزاران را احاطه کرده بود در کف خیابان نماز اقامه کرد و یا نگارش نامه به مقامات مختلف تا اینکه لطف مقام معظم رهبری شامل حال مردم این خطه از سرزمین اسلامی شد و به دستور رهبر معظم انقلاب ۲۲ مردادماه سال ۱۳۹۸ دستور پیگیری مشکل آب و فاضلاب را به رئیسجمهور داده شد اما به نظر میرسد دولت هنوز در تأمین اعتبارات با مشکل مواجه است.
قائممقام شرکت آبفای اهواز چندی پیش در خصوص روند اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز به دنبال دستور رهبر معظم انقلاب برای رفع سریع مشکل و اجازه برداشت ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی توضیح داد: به دنبال دستور رهبر معظم انقلاب آقای نوبخت در تاریخ ۱۳ تیرماه در نامهای از ابلاغ اعطای ۵۷۵ میلیارد تومان اعتبار بدین منظور خبر دادند که امیدواریم تخصیص داده شود.
احمد باقری خاطرنشان کرد: در قالب طرح جامع فاضلاب، اهواز باید ۱۷۶ کیلومتر لوله اصلی فاضلاب داشته باشد که از این میزان ۶۲ کیلومتر موجود است و ۱۱۴ کیلومتر باقیمانده است.
قائممقام شرکت آبفای اهواز تأکید کرد: ساخت ۹۴ کیلومتر از این شبکه فاضلاب بهزودی به قرارگاه خاتمالانبیا سپرده میشود که اجرای این طرح ۲۴ ماه زمان میبرد.
منبع: قدس آنلاین
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
پروژه تخصصی در لینکدین
نظرات (۰)