فراخوان همکاری مقاله ISI مهندسی آب - شماره 2
فراخوان مقاله: هوش مصنوعی در هیدرولوژی
تحقیقات هیدرولوژیکی و مهندسی هیدرولوژیکی با یک تحول دیجیتالی شامل پیش بینی کاملتر و دقیق سیستمهای پیچیده روبرو هستند. از دیدگاه کلان، هدف تحقیق از بخشهای رودخانه محلی، دریاچه ها، مخازن و غیره به کل حوضه یا حتی محیط جهانی در حال تکامل است. به عنوان مثال، ممکن است ده ها مخزن بر روی یک رودخانه بزرگ توزیع شده باشد، و تبادل اطلاعات و تصمیم گیری در ارتباط بین آنها با چالش بزرگی برای عملیات و کنترل برای محدود کردن خسارات ناشی از سیل روبرو خواهد شد. در این شرایط، میزان اطلاعات و محاسبه بسیار فراتر از روشهای سنتی است. از دیدگاه میکروسکوپی، تحقیقات هیدرولوژیکی با روشهای تصفیه شده بیشتری در حال توسعه است و عوامل بیشتری در مدلهای نظری پوشش داده شده است. استفاده از حسگرهای جدید اتوماتیک حجم زیادی از اطلاعات را به تحقیقات و مهندسی هیدرولوژی می رساند. بنابراین، بیشتر و بیشتر داده های زمان واقعی نیاز به پردازش دارند. به عنوان مثال، در گذشته، محاسبه جریان آب در مناطق آبیاری کشاورزی عمدتا میانگین جریان رودخانه های اصلی و بارش در یک دوره زمانی را محاسبه می کرد، اما در حال حاضر، ما امیدواریم که بتوانیم داده های دقیق تری در زمان واقعی برای پشتیبانی بدست آوریم. تولیدات کشاورزی همه اینها منجر به پردازش و محاسبه داده در زمان واقعی در مقیاس بزرگ شده است. تقریباً غیرممکن است که این وظایف را با روشهای سنتی و محاسبات انسانی انجام دهیم. ابر رایانه ها می توانند به مردم در حل مشکل حجم زیادی از محاسبه داده ها کمک کنند، با این حال مدل هایی که استفاده می کنند ممکن است در کمک به قضاوت و تصمیم گیری محدودیت قابل توجهی داشته باشند، زیرا قادر به ارائه برآورد فرآیندهای پیچیده تحت شرایط عمومی، به ویژه برای شبیه سازی در زمان واقعی یا پیش بینی.
توسعه هوش مصنوعی (AI) امکان انجام تحقیقات و مهندسی هیدرولوژیکی را به صورت کلان و دقیق تر فراهم می کند. در مواجهه با تعداد زیادی مدل پیچیده ریاضی با مجموعه هدف و مجموعه محدودیت ها، هوش مصنوعی که دارای سرعت عمل فوق العاده بالا، توانایی پردازش داده های عظیم و قضاوت است، دقیقاً همان چیزی است که در تجزیه و تحلیل هیدرولوژیکی، محاسبه و پیش بینی بهینه سازی، مکمل فیزیک مورد نیاز است. مدل سازی مبتنی بر مفهوم در چند سال گذشته شاهد توسعه سریع هوش مصنوعی بوده ایم و در عین حال، روش ها و مدل های زیادی از هوش مصنوعی در زمینه های هیدرولوژیکی نیز ارائه شده است. اینها شامل روش های هوش مصنوعی برای شبیه سازی و پیش بینی سری های زمانی رسوبی در رودخانه های مختلف، طبقه بندی کننده های هوش مصنوعی برای نقشه برداری از آلودگی و رویکردهای AI چند مقیاس مبتنی بر آبشار برای مدل سازی فرایند بارندگی و رواناب و غیره است.
بنابراین، توسعه هوش مصنوعی یک روند اجتناب ناپذیر در حل اطلاعات عظیم و مشکلات بزرگ در حوزه هیدرولوژی است. هدف از این شماره ویژه ترویج مطالعات برجسته در مورد همه جنبه های حوزه هوش مصنوعی در هیدرولوژی است، با تمرکز بر پیشرفت های روز دنیا و همچنین محدودیت های رویکردهای هوش مصنوعی به عنوان فرصت هایی برای بهبود تکنیک های موجود، توسعه موارد جدید و روندهای جدید.
مشارکت در همه موضوعات مربوط به استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی در هیدرولوژی مورد انتظار است، مانند:
- الگوریتم های هوش مصنوعی
- 5G و ارتباطات ماهواره ای
- پردازش داده های بزرگ
- یادگیری عمیق
- کاربرد شبکه های عصبی
- اینترنت اشیاء
- سنجش از دور و جمع آوری اطلاعات
- نمونه گیری و ارزیابی به کمک هوش مصنوعی
- مدل سازی زمین
- همکاری جهانی
- تدوین خط مشی هیدرولوژی با پشتیبانی از داده ها
- تشخیص و مدل سازی غیرقابل تحمل
تاریخ های کلیدی
آخرین مهلت ارسال مقاله: 31 اوت 2021
انتشار مورد انتظار: اوایل سال 2022
توجه: نسخه های خطی پذیرفته شده به سرعت پس از پذیرش به صورت آنلاین منتشر می شوند.
برای اطلاعات بیشتر از طریق راه های زیر تماس حاصل کنید.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)