نقشه موقعیت سازه های مهار سیلاب و حفاظت از کناره های رودخانه
موقعیت سازه های مهار سیل در تهیه برنامه های کنترل سیلاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. موقعیت این سازه ها بر روی نقشه های خطرپذیری منطقه جانمایی شده و باید میزان سیلاب ایمن عبوری از مقطع رودخانه با در نظر گرفتن اثر آن ها بر روی نقشه ها مشخص گردد.
در مناطقی که با این نوع از سازه ها از خطر سیلاب محافظت می شوند، باید این نکته را در نظر داشت که سازه ها ی کنترل سیلاب ممکن است در صورت وقوع سیلاب های با مقادیر بیش تر از مقادیر طراحی آسیب ببینند و عملکرد صحیح خود را از دست دهند. در این صورت با توجه به این که با در نظر گرفتن وجود این سازه ها، آمادگی مردم و مسوول ین در برابر سیلاب کاهش یافته است، احتمال بروز خسارت و تلفات در هنگام شکست ناگهانی سازه ها ی حفاظتی نسبت به شرایط طبیعی افزایش می یابد.
مدل سازی جریان و پخش سیل در سیلاب دشت ها با و بدون درنظر گرفتن اثر سازه ها ی کنترل سیلاب در رودخانه صورت می پذیرد تا محدوده هایی که صرفا به دلیل وجود سازه ها محافظت شده اند، مشخص گردد. سپس نحوه پخش سیلاب با لحاظ نمودن شکست سازه کنترلی نیز مدل سازی و بررسی می گردد. مدل سازی شکست سازه باید با در نظر گرفتن بحرانی ترین حالت شکست انجام شود. انتخاب موقعیت شکست سازه بر اساس شواهد تجربی ، مدل سازی کامل سازه و خاک پی و قضاوت های مهندسی تعیین می گردد.
مدل سازی پخش سیلاب می تواند به روش های دو بعدی و یا شبه دو بعدی صورت پذیر د. در اکثر مواقع ترکیب شبیه سازی یک بعدی در کانال اصلی جریان و شبیه سازی دو بعدی در سیلاب دشت برای تحلیل جریان سیلاب دشت ها با و بدون در نظر گرفتن سازه های کنترل سیل مناسب می باشد.
شناسه تلگرام مدیر سایت: SubBasin@
نشانی ایمیل: behzadsarhadi@gmail.com
(سوالات تخصصی را در گروه تلگرام ارسال کنید)
_______________________________________________________
نظرات (۰)